Ljetna pjesma

Ljetna pjesma 1 epizoda

Mlada i lijepa djevojka Yaz, koja se drži sna svog oca i pokušava da ostvari taj san u Istanbulu, gdje je došla da studira, takođe je postala veoma značajna projekat za glavnog muškog glumca, Mustafa Mert Koça.

Mustafa Mert Koç, koji je u priči serije sa likom Kemala Sonaya, skrenuće pažnju ulogom poznatog pjevača koji pokušava da povrati izgubljenu popularnost posljednjih godina. Yaz pokušava veliki posao za poznatog pjevača Kemala, nesvjesna Kemalove tvrdoglavosti.

Uz Aslijev savjet, ovaj potez će je podići u Kemalovim očima, a možda i natjerati da se Kemal zaljubi u nju. Jer jedini Kemalov cilj ovih dana je partnerstvo sa američkom muzičkom kompanijom Smile i duet koji će ovo partnerstvo objaviti svijetu.

Ali tajne koje Yaz ne zna dovode do toga da ovaj plan jako eksplodira. Ovim potezom koji je napravio izgubit će posao, a kamoli doći u Kemalovu korist. Yaz je izgubila ljubav, posao i šansu da ostvari san svog oca.

Štaviše, njena majka Emine poznaje svog jedinog Gülbeyaza kao bankara i očekuje da će se jednog dana vratiti u svoj rodni grad i preuzeti upravljanje desetinama hektara čajnih bašta naslijeđenih od predaka.

Iz tog razloga, Yaz je i krila svoj posao u muzici od svoje majke i više nije mogla reći da je nezaposlena. I Kemalu vrijeme ističe. Za nekoliko dana Smile mora da stavi gotovu pjesmu ispred muzike i novi ženski vokal koji će ovu pjesmu otpjevati sa Kemalom.

Iako propadaju demo snimke svih pjevača i influensera povezanih s KM Music kompanijom, snimak na kojem Murat tajno preuzima dovest ce ovo stanje naopačke. Murat je posljednjim potezom izvukao Kemala iz teške situacije u koju je zapao, kao što je to činio još od srednjoškolskih godina.

Spasio ga je Murat, koji je predstavio Kemala stihovima koje je napisao i kompozicijama koje je napravio, ali se zaglavio u ćošku. Dok svako potajno pokušava da iscrta svoj put, stvari se izmiču kontroli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button