Biografije

Mert Ramazan Demir – Biografija

Mert Ramazan je rođen u Istanbulu 1998. godine. Visok je 178 cm. Boja očiju i kose mu je smeđa. Rođen je kao peto dijete svojih roditelja.

U srednjoj školi je sanjao da postane fudbaler ili košarkaš i profesionalno se bavio sportom. Mladić je donio odluku da postane glumac neočekivano, čitajući predstavu “Hamlet”.

Profesionalno glumačko obrazovanje stekao je na Akademiji za komunikacije i glumačkoj studiju Miser Daner, gdje je upoznao poznate režisere.

Prvi filmski rad mladog glumca bila je mala uloga u filmu avganistanske režiserke Sonje Naseri, “Ja sam ti”, koja je ušla u uži izbor za jednu od najprestižnijih filmskih nagrada Zlatni globus.

Aktivno snima u projektima digitalnih platformi bluTV i Netflix. Iako njegov film “NLO” nije ostavio veliki utisak na inostranu publiku, Mertov talenat je bio cijenjen.

Poznati producent Timur Savdži ponudio mu je jednu od glavnih uloga u novoj Netflix seriji “Shahmaran”, gdje su mu partneri postali Serenay Sarıkaya i Burak Deniz.

Prva televizijska serija sa učešćem Merta Ramazana Demira “Profesor” nije bila veoma uspješna i ukinuta je prije vremena. Međutim, dok je radio na projektu, upoznao je Afru Saraçoğlu, koja je takođe igrala jednu od uloga u seriji.

Njihovu interakciju zapazio je producent Onur Güvenatam, koji je mladim glumcima ponudio glavne uloge u svojoj seriji “Ženskaroš u vili – Vodomar – Zlatni kavez ”.

Uspjeh ovog projekta postao je ulaznica za mladu zvijezdu u vrh turskog šou biznisa. Da li će uspjeti da konsoliduje uspjeh u nemilosrdnoj takmičarskoj borbi, pokazaće vrijeme.

Serije u kojima je glumio:
2023 – Šahmaran – Shahmaran
2022 – 2023 Zlatni dečko – Vodomar – Zlatni kavez – Yalı Çapkını
2021 – Vrijeme smrti – Ölüm Zamani
2021 – Osnivanje: Osman – Kuruluş: Osman
2020 – Goli – Çiplak
2020 – Učitelj – Ögretmen
2017 – Gospođa Fazilet i njene kćeri – Fazilet Hanım ve Kızları
2008 – Stražnje ulice – Back Streets – Arka sokaklar

Filmovi u kojima je glumio:
2022 – NLO – kao Ese
2019 – Istanbulski špijun – Istanbul Casusu
2019 – Tri slova – Uc Harfliler: Adak
2019 – Ja sam ti – Ben senim
2015 – Askopat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button