Safir

Safir 13 epizoda

Ates je napokon vidio istinu svojim očima. Zateao je Jamana i Feraje zagrljene dok spavaju na podu. Treba se razvesti. Shvatio je da je beba zapravo od Jaman. Iako to znam, nadam se da neće izazvati nikakve poteškoće.

Trebao bi se osloboditi pomisli na pravi brak s nekom koja je trudna od njegovog brata.Ipak se odlučuje da ode do Feraje i pita je iskreno ko je otac djeteta. Je li izgovor Jaman, bio samo u Ferajinoj glavi ili je i ona odmah odgovorila Atešu?

Jaman i Feraje su sve blize jedno drugome da opet budu skupa, posebno sada kada je Jaman na samom pragu da sazna istinu za bebu.Na kraju Jaman staje ispred Feraje i milujuci je po licu pita je da li je on otac bebe? Feraje ga gleda nasmijanog lica. Hoce li mu napokon reci istinu da je on otac djeteta i da se skupa bore za sve?

Kada Feraje ponovo osjeti bol u stomaku pa ugleda i da krvari, zaustavlja Jamana i priznaje mu da mu je lagala te ga zamoli da im spasi njihovu bebu. Jaman je pogleda i shvati da je beba njegova. Napokon istina izlazi na vidjelo. Jaman uzima krvavu Feraje i vodi je u bolnicu.Hoce li beba ostati ziva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button