Vatrene ptice

Vatrene ptice 17 epizoda

Gulajše je prihvatila svog oca Nizama, ali stalno plače jer kako kaze nije naučila imati oca.Nizam je zagrli. Bezuvjetna ljubav barbara prema Gülayşe je ogromna, bez obzira na temu, i njegov trud da se ne uznemiri.

Ova ljubav je prevelika. Ali ono što je žalosno jeste to da Barbaros trči svima kada im je pomoć potrebna, ali za njega niko ne pita, šteta. Najviše veselim Barbarosu. Očekivali smo susret oca i kćeri, bilo nam je jako drago što su se upoznali, ali u ovoj priči niko nije platio kao Barbaros.

Barbaros je izgubio i majku i oca kojeg nikada nije imao. Život je posvetio traženju kćeri čovjeka kojem je bio vjeran. Svaki dan ga je grdio taj čovjek, a ukućani su ga prezirali.Nizam daje ličnu kartu Gulajše.

Dolazi do sukoba izmedju Nizama, Hacer i Mercan i njenih ukucana kada Gulajse sazna da su oni znali za njenog oca ali su krili od nje. Tada se svi međusobno posvađaju.Ali Barbaros uzima Gulajse i govori im da se smire, da se ne mogu igrati s njom kao da je predmet te da ce Gulajse donijeti odluku s kim će nastaviti zivjeti.

Nije bilo ništa gore od činjenice da je ponosna osoba poput Barbarosa stalno prezirana jer je bio sin sluškinje, i da je dužan čovjeku koji ga je udario za njegova dobra djela.Nitko ga nije pitao kako si, kako si.Sada se svega toga riješio. Nagrada za sve je Gulayseina ljubav prema njemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button