Biografije

Yiğit Koçak – Biografija

Bilal Yiğit Koçak je rođen 12. oktobra 1995. godine u Samsunu, Turska. Visok je 1,88 metara. Završio je Samsun Anatolian High School, a zatim Akademiju 35.5, diplomirao na Univerzitetu Bahçeşehir, Odsjek za ekonomiju i finansije. Yiğita je oduvijek vukla želja za glumom. Vrlo je ambiciozan u ostvarenju svojih ciljeva, ali slava mu nije motivacija.

Glumca Yigita Kocaka trenutačno gledamo kao mladog i zgodnog Omera u dramskoj seriji “Snaga obitelji” u kojoj se zajedno sa svojim bratom i sestrama bori sa životnim problemima nakon što su im oba roditelja stradala u nesrećama u kratko vrijeme. Kako je Yigit odlučio da želi biti glumac, kako je tekao njegov put te kako gleda na budućnost otkrio nam je u nedavnom intervjuu.

“U Istanbul sam došao kako bih studirao ekonomiju, ali kad sam došao ovamo, shvatio sam da to nije ono što želim. Zvuči kao otrcana fraza, ali u tražilicu na Googleu upisao sam poduka iz glume i to me dovelo do svega ovoga. Drago mi je što sam to učinio”, prisjetio se svojeg ulaska u svijet glume, a sada već radi punom parom.

“Trenutačno puno radim. To mi je pomoglo da se razvijem kao glumac. Stekao sam dosta iskustva. Međutim, mislim da sam tek na početku puta, stoga mi je trenutačno jedino važno da puno i kvalitetno radim”, ističe Yigit, koji je već stekao i veliku popularnost na Instagramu, gdje ga prati preko 2 milijuna ljudi.

Serije u kojima glumi Yiğit Koçak:
Kardeslerim – Moja braća, Siročad, Snaga obitelji (2021-2022)
Gel Dese Aşk – Dođi ljubavi (2020)
Kimse Bilmez – Niko ne zna (2019)
Seni Kimler Aldı – Ko mi te uzeo (2017)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button