Vodomar

Vodomar 2 epizoda

Posto je Halis naredio Feritu da se ozeni kako bi spasio njihov ugled, Suna se sprema jer je kako ona misli zet došao po nju. Ferit sa svojom porodicom dolazi da isprosi Kazimovu kćerku. Kazim je sretan jer ce se napokon uvaliti među bogataše. Suna je uzbuđena jer će uskoro vidjeti Ferita dok Sejran nije ni svjesna šta je čeka.

Nakon sto se Suna osramotila pred Feritovom rodbinom, Ferit ugledavši Sejran iza vrata predloži da zaprose nju umjesto Sune što i učine. Sejran je u šoku. Sejran misli na sestru i nikako ne želi da se uda. Govori majki da je niko ne moze natjerati da se uda.

Tada joj ulazi otac sav bijesna te je odvuče u podrum govoreći joj da šuti i da će se udati jer on tako želi. Esme je još uvijek u šoku, duša je boli za kćerkom a nista ne moze da uradi. Sejran je pored svoje sestre i govori joj kako se ne zeli udati i da ce pobjeci tog dana.

Suna, koja se pomirila sa sudbinom govori sestri kako je prelijepa mladenka. Sejran oblači vjenčanicu i odlazi na vjenčanje. Svi su zadivljeni njenom ljepotom. Sejran ulazi u spavacu sobu sa Feritom plačući. Suna je uplakana pored prozora ostala posmatrati sestrinu udaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button